Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов беше извикан в Софийската градска прокуратура

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов беше извикан в Софийската градска прокуратура
Коментари Харесай

Бойко, Бойко и аплодисменти: Симпатизанти скандираха след разпита на Борисов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов беше извикан в Софийската градска прокуратура (СГП) на ул. " Черковна ", с цел да бъде разпитан по делото, известно като " Барселонагейт " и за изказванията против него за корист с власт. 

Той влезе с автомобил на НСО в паркинга на постройката, без да се стопира за коментар пред очакващите го публицисти. След привършване на разпита Борисов благодари на хората за тяхната съпричастност. " Няма да разясняваме нищо, тъй като нищо друго не се случва ", сподели той.

" Няма нищо ново, никакво терзание, просто някаква рутинна процедура. Борисов е свикан като очевидец ", добави юристът му Менко Менков.

По-рано пред постройката на СГП се събраха членове и симпатизанти на ГЕРБ, както и народни представители от парламентарната група на ГЕРБ‐СДС. 

Сред тях бяха депутатите от партията Костадин Ангелов, Лъчезар Иванов, Тома Биков, Румен Дилов и Николай Нанков, както и шефът на Народното събрание Росен Желязков.

Те скандираха пред прокуратурата след разпита на Борисов. 

На излизане от прокуратурата, водачът на ГЕРБ обаче им направи забележка: " Отивайте в Народното събрание да вършите работа ", отсече той.

Депутатите напуснаха по-рано Народното събрание, с цел да отидат да поддържат Борисов.

" Тук сме, с цел да подкрепим водача си, не разбираме за какво за следващ път се претоплят явни спекулации, и се прекарват през системата на правораздаването, с цел да основават звук в системата, когато се прави кабинет и се приготвя сериозна правосъдна промяна ", заяви Даниел Митов от ГЕРБ, представен от

" Да демонстрираме увереност срещу опитите на някои институции да се мешат в работата на Народно събрание. Имаме ясно завършено болшинство, което е готово да поддържа правосъдна промяна. Всичко това, което се случва, е опит това болшинство да бъде превърнато в малцинство. Това не би трябвало да се разрешава. В последна сметка политиците са жители с нараснала мощ ", сподели Томислав Дончев.

Той подсети, че в един и същи ден, в един и същи час Борисов е викан на две разнообразни места. " За нас това са индикации, че това са опити, да се осуети правосъдната промяна и съставянето на кабинет ".

Борисов беше свикан на разпит в Софийската градска прокуратура по следствието, известно като " Барселонагейт ".

Разпитът е за къща за над 4 млн. евро в Испания, населявана от българката Борислава Йовчева и сина ѝ.

Делото бе формирано след изявления, съгласно които дамата е близка на водача на ГЕРБ, а той бил татко на детето ѝ. Борисов неведнъж е отричал и двете, написа Къщата е благосъстоятелност на шеф в петролна компания, а по следствието се ревизират пари, които бащата на Йовчева получавал от офшорки.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР